Hästfoder

Hästfoder och halm från Wiggeby Jordbruk

Grovfoder för den vinnande hästen

Hög och jämn nivå

Grovfoder enligt kundens önskemål

Vi producerar vårt hösilage på Wiggeby gård, som ligger på Ekerö i Stockholm. Vårt grovfoder görs enligt kundernas önskemål för att få fram önskad kvalité. Vår inriktning är medelstora till större häststall i Stockholm med 15 mils omnejd.

Hösilaget produceras i fyrkantsbalar i vikter på ca 250 – 350 kg och en torrsubstans (TS) mellan 60 – 70 % vilket ger en bra ensileringsprocess.

För bästa kvalitet har balarna en mycket hög densitet, d.v.s. de är hårt pressade. Vi producerar partier som håller hög och jämn nivå som kan användas året runt, av alla slags hästägare.

Analysprovat foder

Kvalitet från strå till bal

Kvalitet genom en bra hantering av grovfodret från strå till bal Vi tar flera analyser innan varje skörd för att se till att vi får de värden våra kunder önskar när vi skördar. Under skörden tas det analysprover på var 10 bal.

arbetsgång

Pressning Hästfoder hög kvalitet Grovfoder häst  Stockholm

Pressning av balarna görs med Krone 980 big pack

inplastning Hästfoder hög kvalitet Grovfoder häst  Stockholm

Vid inplastning används två Machale 998 som plastar med rätt försträckning för att ensileringsprocessen ska bli så bra som möjligt. Plasten vi använder är Contractorwrap som bidrar till rätt konservering av ditt foder genom sin slitstyrka och åldersbeständighet, som är nödvändigt för att upprätthålla fodrets höga energi- och näringsvärde under lagringstiden.

Fälttransport Hästfoder

Vid fälttransport i fält används en skotare för minimerad markpackning. Vi lägger alltid minst 12 lager plast för att minimera skador på balarna vid hantering. Balarna hanteras 4 gånger.

Fyrkantsbalar Hästfoder hög kvalitet Grovfoder häst Stockholm

Avlastning av skotare vid åkerkant där balstacken kommer att stå för minsta möjliga transporter av fodret med tanke på miljö och det slutliga priset på balen.

Leverans av grovfoder häst Stockholm

Sedan lastas det på lastbil med hjälp av en skogskran och avlastas slutligen hos dig som kund.

Nu har du ett kvalitetsfoder på din anläggning med analys i handen och avställt enligt önskemål. Vi tar hand om plasten vid nästa leverans. Vill du kunna påverka näringsinnehållet eller torrsubstans på fodret är du välkommen att kontakta oss innan skörd.
Vi är öppna för dina önskemål.

Fördelar med fyrkantsbal


Hög densitet

jämnare hökvalitet i balen jämfört med en rundbal

lättare att fördela då hösilaget pressas till skivor i balen

Vad behöver din häst?

Exempeltabell

Värdena nedan skall ses som exempel som kan variera mellan olika individer. Föl, unghästar och avelsston som har ett högre proteinbehov.
Rekommendationer i samarbete med Sisyfostrav

 
Underhåll
utan arbete
Måttligt arbete
(ridning)
Hårt arbete
(travträning)
Hästens kroppsvikt: 400 kg 500 kg 400 kg 500 kg 400 kg 500 kg
MJ 50 55 60 70 90 110
Smrp 280g 330g 350g 420g 545g 665g

Har du frågor eller vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss!